Két héten belül birtokba vehetjük a felújított Miskolctapolcai utat

Megosztás

Még ebben a hónapban elkészülnek a munkálatokkal, tehát már novemberben birtokba vehetjük. Nagyon ráfért már a területre a ráncfelvarrás, a beruházás során több mint öt kilométer utat, valamint járdákat, buszmegállókat újítottak fel a miskolciak és turisták által is kedvelt városrészben.

A komplex fejlesztés a célegyenesbe érkezett, ennek apropóján tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a Velünk a Város képviselői – számolt be róla a Minap.hu. Kiemelték, az utak korszerűsítésére nem csak itt, de az egész városban hatalmas szükség lenne, viszont a kormány korábbi intézkedései miatt az önkormányzatnak nehéz helyzetben kell megvalósítania a fejlesztéseket.

Simon Gábor (Velünk a Város, MSZP) frakcióvezető felelevenítette: volt idő, amikor a benzin árába “építették” be azt az összeget, amiből fejleszteni lehetett a belterületi utakat. Majd jött a súlyadó, aztán a gépjárműadó – utóbbi száz százalékban önkormányzati bevétel volt, és az utak felújítását szolgálta.

– A Fidesz-kormány azonban először elvette a felét, majd a fennmaradó részét is, így ma már Miskolc és az önkormányzatok nulla forintból kell, hogy megoldják ezt a feladatot. Csak maga az utak karbantartása több százmillió forint kiadást jelent az önkormányzatnak – tette hozzá.

A frakcióvezető szerint turisztikai szempontból is fontos volt a fejlesztés, hiszen Tapolca Miskolc első számú attrakciója, egy ékkő. Csak idén közel 300 ezren keresték fel a Barlangfürdőt.

A városrész pedig szépen fejlődik. Átadták már az ősparkot, a Hejő-liget rendbetétele, a zöld területek gondozása folyamatos, és november végére lezárhatják a tapolcai útfejlesztéseket is, amire 1,5 milliárd forintos, vissza nem térítendő uniós forrást használt fel a város. Ezekre – mutatott rá Szarka Dénes fejlesztési tanácsnok, a Velünk a Város jobbikos frakcióvezető-helyettese – szükség van a nehéz gazdasági helyzet miatt. Kiemelte azonban: olyan beruházásokat valósítanak meg, amik – ellentétben a korábbi ciklusokkal – “nem látványberuházások”, “megalomán álmok”, hanem élhetőbbé, használhatóbbá, jobbá teszik a miskolciak életét.

A projekt során megújult az Iglói út a Győri utcától a buszfordulóig, a Csabai utca Fagyöngy utca és Görömbölyi utca közötti szakasza, és felújították a Fagyöngy utca Csabai utca felőli 65 méteres szakaszát. A Miskolctapolcai utat a Futó és a Győri utca között tették rendbe. Tapolca és Görömböly között pedig építenek egy összekötő utat, kerékpáros nyom kialakításával. A munkaterületet 2023 nyarán adták át a kivitelezőknek, elkészültek az utak, a járdák, a buszmegállók, november végére befejezik a munkát, majd év végéig lezárják a projektet.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek